Home Recetario
Últimas Ofertas - Novidades
30 ANIVERSARIO
07 de Xaneiro de 2014
30 ANIVERSARIO
There are no translations available. Carnicería Ramirás comienza este 2014 celebrando su "30 ANIVERSARIO".  Lo primero es agradecerle a todos...
Dámoslle a benvida a
Conscientes das novas necesidades e esixencias dos nosos clientes, dámoslle a benvida á nosa recente web. Pero o xiro da empresa vai moito máis alá,...
Solombo de porco con fabiñas PDF Imprimir Correo-e

Solomillo-cerdo

Ingredientes:
• Para 4 persoas:
• 2 solombos de porco
• 3 zanahorias
• 2 cebolletas
• 800 gr. de habitas (sen debullar)
• 1 loncha grosa de xamón serrano
• 2 cucharadas de fariña
• 1 limón
• 1 vaso de caldo de carne
• auga
• aceite de oliva
• sal
• noz moscada
• pementa negra
• perexil

Elaboración:
Para facer a salsa, pica as cebolletas e as zanahorias e ponas a pochar nunha tixola cun chorrito de aceite. Sazona. Unha vez pochadas, agrega dúas cucharadas de fariña e rehoga. Verte o caldo de carne e o zume dun limón. Ralla un pouco de noz moscada por encima e deixa cociñar. Engade un pouco de perexil picado.

Quita a graxa aos solombos, salpimienta e córtaos pola metade. Bota un chorrito de aceite por encima e dóuraos no ferro polos dous lados. Cando tomen cor, retíraos a unha fonte apta para forno. Verte por encima a salsa e hornea a 220ºC (co forno prequentado) durante 8 minutos.

Debulla habítalas e ponas a cocer nun puchero con auga fervendo durante 4-5 minutos. Escurre, deixa que amornen e pela a metade de habítalas. Corta o xamón serrano en daditos e saltéalos nunha tixola cunha gotita de aceite. Incorpora habítalas, con e sen pel, saltea..

No momento de servir, saca a fonte do forno e retira a carne a un prato. Reserva. Pon a salsa de verduras nun vaso batidor e tritura coa batidora eléctrica.

Serve un anaco de solombo por ración, salsea e acompaña cun montoncito de habitas con xamón. Decora cunha poliña de perexil.