Solombo de porco con fabiñas |
Ingredientes: Elaboración: Quita a graxa aos solombos, salpimienta e córtaos pola metade. Bota un chorrito de aceite por encima e dóuraos no ferro polos dous lados. Cando tomen cor, retÃraos a unha fonte apta para forno. Verte por encima a salsa e hornea a 220ºC (co forno prequentado) durante 8 minutos.
Debulla habÃtalas e ponas a cocer nun puchero con auga fervendo durante 4-5 minutos. Escurre, deixa que amornen e pela a metade de habÃtalas. Corta o xamón serrano en daditos e saltéalos nunha tixola cunha gotita de aceite. Incorpora habÃtalas, con e sen pel, saltea.. No momento de servir, saca a fonte do forno e retira a carne a un prato. Reserva. Pon a salsa de verduras nun vaso batidor e tritura coa batidora eléctrica. Serve un anaco de solombo por ración, salsea e acompaña cun montoncito de habitas con xamón. Decora cunha poliña de perexil. |