Home Recetario
Últimas Ofertas - Novidades
30 ANIVERSARIO
07 de Xaneiro de 2014
30 ANIVERSARIO
There are no translations available. Carnicería Ramirás comienza este 2014 celebrando su "30 ANIVERSARIO".  Lo primero es agradecerle a todos...
Dámoslle a benvida a
Conscientes das novas necesidades e esixencias dos nosos clientes, dámoslle a benvida á nosa recente web. Pero o xiro da empresa vai moito máis alá,...
Cochinillo asado PDF Imprimir Correo-e

Cochinillo-asado

Ingredientes:
• Para 4 persoas:
• Â½ cochinillo
• 6 patacas
• 2 tomates
• 1 zanahoria
• 1 rama de apio
• Â½ cebola
• 5 dentes de allo
• 1 folla de loureiro
• follas leituga
• 1 cucharada de pistachos
• 20 g de fariña de millo refinada
• 30 g de azucre
• 1 cucharada de salsa de soia
• auga
• aceite de oliva
• sal
• pementa negra en gran
• herbas secas (tomiño, orégano, romeu)

Elaboración:
Para facer o caldo, pon a ferver auga nunha cazuela. Engade a rama de apio partida pola metade, a cebola, uns grans de pementa negra e tres dentes de allo esmagados e sen pelar. Incorpora a zanahoria troceada, a folla de loureiro e espolvorea coas herbas secas: un chisco de tomiño, outra de orégano e outra de romeu. Trocea o cochinillo, sazona e agrega os anacos á cazuela. Cóceos dentro do caldo a lume suave durante 25-30 minutos. Retira os anacos de cochinillo e escúrrelos; coa o caldo.

Coloca os anacos de cochinillo nunha bandexa forrada con papel de aluminio, píntaos cun pouco de aceite e hornea (co forno previamente quente) a 210ºC, durante 25-30 minutos. Retira e deshuesa.

Pon a cocer as patacas (con pel) nun cazo con auga fervendo e un chisco de sal. Cociña a lume lento durante 25 minutos. Escurre e párteas pola metade. Coloca as patacas coa carne cara abaixo nunha tixola con aceite e confítalas. Escurre.

Pon a pochar os outros dous dentes de allo pelados nunha tixola cun chorrito de aceite. Cando se douren, agrega os tomates pelados e troceados, engade o azucre e cociña durante 10-15 minutos.

Quenta o caldo nun cazo e agrega a salsa de soia. Ao primeiro hervor, proba o punto de sal. Mestura a fariña de millo co caldo reservado e engade ao cazo para ligar. Remove coa varilla e retira do lume.

Serve o cochinillo coa guarnición de patacas e tomates e engade as follas de leituga. Esparce sobre as follas leituga os pistachos e acompaña co caldo nun recipiente.