Cochinillo asado |
Ingredientes: Elaboración: Coloca os anacos de cochinillo nunha bandexa forrada con papel de aluminio, pÃntaos cun pouco de aceite e hornea (co forno previamente quente) a 210ºC, durante 25-30 minutos. Retira e deshuesa. Pon a cocer as patacas (con pel) nun cazo con auga fervendo e un chisco de sal. Cociña a lume lento durante 25 minutos. Escurre e párteas pola metade. Coloca as patacas coa carne cara abaixo nunha tixola con aceite e confÃtalas. Escurre. Pon a pochar os outros dous dentes de allo pelados nunha tixola cun chorrito de aceite. Cando se douren, agrega os tomates pelados e troceados, engade o azucre e cociña durante 10-15 minutos. Quenta o caldo nun cazo e agrega a salsa de soia. Ao primeiro hervor, proba o punto de sal. Mestura a fariña de millo co caldo reservado e engade ao cazo para ligar. Remove coa varilla e retira do lume. Serve o cochinillo coa guarnición de patacas e tomates e engade as follas de leituga. Esparce sobre as follas leituga os pistachos e acompaña co caldo nun recipiente. |