Cocido galego |
Ingredientes: Elaboración:
O dÃa da cocción, pon ao lume unha cazuela con auga frÃa e un anaco de unto. Bota o lacón a cocer e ao mesmo tempo, incorpora a cabeza e o resto da carne de porco . Deixa cocer entre 2 horas e 2 horas e media e vaiche espumando durante ese tempo para retirar as impurezas. Pon outra cazuela ao lume, tamén con auga frÃa e o outro anaco de unto, bota a carne de tenreira e de galiña e coce aprox. durante unha hora e media. Pon a piques de sae. Coa parte do caldo onde se coceu o porco e coce no os garavanzos e as fabas e os chourizos. Déixaos cocer durante unha hora. Retira a graxa cun cacillo. Noutra cazuela, pon a cocer as patacas peladas e enteiras no caldo da galiña (logo de coala), déixaas cocer durante 20 minutos ata que queden tenras. 5 minutos antes de finalizar a cocción engade os grelos. Serve o caldo dos legumes nunha legumbrera; os legumes cos chourizos, nunha fonte; as patacas cos grelos, noutra; e o porco, noutra moi ampla. |