Tenreira con pataca glaseada |
Ingredientes para 2 persoas Elaboración: Pon o pemento enteiro nunha fonte de forno. Régao cun chorro de aceite e bota un pouco de sal. Hornea a 180º C durante 15-20 minutos. RetÃralle a pel, trocéalo e saltéalo nunha tixola cun pouco de aceite. Pela a pataca (escolle unha bastante longa) e curta dous anacos de 1 cm de grosor ao longo. Para glasearla, pona nunha tixola cun pouco de aceite. Cando empezo a dourarse, báñaa co caldo de tenreira . Ve engadindo caldo aos poucos ata que as patacas estean cocidas. Corta o solombo en 4 anacos. Salpimiéntalos e ásaos nunha tixola cun pouco de aceite deixándoos zumentos por dentro. Fai un aceite de herbas pondo nun bol, o cilantro, a albahaca e a menta picados e verte un par de cucharadas de aceite. Mestura e reserva. Prepara o prato pondo a carne sobre a pataca. Rega co aceite de herbas. Decora coas follas de remolacha aderezadas con aceite e sal. |