Home Recetario
Últimas Ofertas - Novidades
30 ANIVERSARIO
07 de Xaneiro de 2014
30 ANIVERSARIO
There are no translations available. Carnicería Ramirás comienza este 2014 celebrando su "30 ANIVERSARIO".  Lo primero es agradecerle a todos...
Dámoslle a benvida a
Conscientes das novas necesidades e esixencias dos nosos clientes, dámoslle a benvida á nosa recente web. Pero o xiro da empresa vai moito máis alá,...
Tenreira con pataca glaseada PDF Imprimir Correo-e

Ternera-glaseada

Ingredientes para 2 persoas
• 1 solombo de tenreira de 400 gr.
• Ã³sos de tenreira
• 1 pataca grande
• 1 zanahoria
• 1 morrón vermello
• 1 poliña de apio
• Â½ cebola
• 1 dente de allo
• auga
• aceite de oliva
• sal
• pementa
• follas de remolacha
• cilantro
• romeu
• albahaca
• perexil

Elaboración:
Tosta os ósos de tenreira durante 30 minutos no forno precalentado. Doutra banda, pon aceite nunha cazuela e agrega a zanahoria, a cebola, o apio e o allo picados. Incorpora os ósos de tenreira e cobre con auga. Engade unhas poliñas de perexil e romeu. Deixa cociñar 40 minutos aproximadamente a lume lento. Tritura, coa, desgrasa cunha culler.

Pon o pemento enteiro nunha fonte de forno. Régao cun chorro de aceite e bota un pouco de sal. Hornea a 180º C durante 15-20 minutos. Retíralle a pel, trocéalo e saltéalo nunha tixola cun pouco de aceite.

Pela a pataca (escolle unha bastante longa) e curta dous anacos de 1 cm de grosor ao longo. Para glasearla, pona nunha tixola cun pouco de aceite. Cando empezo a dourarse, báñaa co caldo de tenreira . Ve engadindo caldo aos poucos ata que as patacas estean cocidas.

Corta o solombo en 4 anacos. Salpimiéntalos e ásaos nunha tixola cun pouco de aceite deixándoos zumentos por dentro. 

Fai un aceite de herbas pondo nun bol, o cilantro, a albahaca e a menta picados e verte un par de cucharadas de aceite. Mestura e reserva. Prepara o prato pondo a carne sobre a pataca. Rega co aceite de herbas. Decora coas follas de remolacha aderezadas con aceite e sal.